Mladinska reprezentanca v sankanju na umetnih progah je aktivno pričela novo leto 2022. Že 7. januarja so se na mednarodni trening v Avstrijski Bludenz odpravili Lovro Kovačič, Miha Vozelj, Amadej Zupan Kovčan in Anže Povše. V Bludenzu je namreč nova proga, ki so jo odprli letošnjo sezono in je namenjena predvsem pripravi mladih sankačev, skeletonistov in boba. Je relativno kratka s šestimi zavoji, vendar tehnično zelo zahtevna.

Naši sankači so se s progo dobro seznanili. V kategoriji mlajših mladincev je slovenske barve zastopal Miha Vozelj, ki je dosegel odlično 11. mestoLovro Kovačič je to sezono pokazal odlične predstave in je v Bludenzu nastopil v kategoriji starejših mladincev, saj je s tem nastopil tudi na mladinskem Evropskem prvenstvu. Lovro je na tekmi za mladinski svetovni pokal dosegel 27.mesto na mladinskem Evropskem prvenstvu pa 25.mesto.

S tem tekmovanjem se je zaključil tudi mladinski svetovni pokal v sankanju na umetnih progah. Naši sankači in sankačica so zasedli naslednja mesta:

IME PRIIMEKDOSEŽENO MESTO V SKUPNEM SEŠTEVKU
Lovro Kovačič26. mesto – mladinci A
Lovro Kovačič35. mesto – starejši mladinci
Tian Badžukov27. mesto- mladinci A
Miha Vozelj31. mesto- mladinci A
Anže Povše36. mesto- mladinci A
Amadej Zupan Kovčan37. mesto- mladinci A
Ema Kovačič17. mesto- starejše mladinke
* naši sankači in sankačica se niso udeležili vseh tekem za mladinski svetovni pokal.

Lovrotu sta se po končanem tekmovanju pridružila Ema Kovačič in Tian Badžukov in so že odpotovali v Winterberg / Nemčija, kjer bo čez 14 dni potekalo mladinsko svetovno prvenstvo v sankanju na umetnih progah.

VIRI:

https://www.fil-luge.org/en/overall-scores?event_season_id=29

https://www.fil-luge.org/en/multimedia/6th-junior-world-cup-1

https://www.fil-luge.org/en/multimedia/fil-junior-european-championships-5