Sankaško društvo Zagorska dolina je med 12.7. in 13.7.2012 organizirala že 8. tradicionalno mednarodno tekmovanje v sankanju. Tekmovanje je potekalo na sankaškem objektu v športnem parku v Kisovcu. Tekmovanje je bilo razpisano na uradnem kolendarju mednarodne sankaške zveze FIL.

Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz SLOVENIJE, HRVAŠKE in BOSNE in HERCEGOVINE. Na štartni listi je bilo 37. Tekmovalcev, ki so se pomerili v disciplini posameznikov in dvojic. Posamezniki so nastopali v osmih kategorijah, dvojice pa v enotni kategoriji.

V soboto 13.7.2013 je med 09:00 in 10:00 potekal uradni trening in preizkus sani. Ob 10:00 je bila odtvoritev tekmovanja. Uradni del tekmovanja se je zaključil nekaj po 12:00 s svečano podelitvijo in razglasitvijo uradnih rezultatov. Po zaključku uradnega dela je bila organizirana pogostitev vseh nastopajočih, trenerjev in organizatorjev.

Najhitrejši tekmovalec med vsemi je bil domači tekmovalec, potencijalni kandidat za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Sochiju 2014 Danej Navrboc. Med ženskami je bila prav tako najhitrejša domača tekmovalka Nina Čebin.

URADNI REZULTATI / OFFICIAL RESAULTS 8.pokal ZD 2013 Slovenia

 

Za uspešno izvedeno tekmovanje se zahvaljujemo:

–       OBIČINI ZAGORJE OB SAVI

–       MEDNARODNI SANKAŠKI ORGANIZACIJI FIL

–       SANKAŠKI ZVEZI SLOVENIJE

–       STRELSKEMU DRUŠTVU KISOVEC

–       ČLANOM SANKAŠKEGA DRUŠTVA ZAGORSKA DOLINA

 

Kategorije: Uncategorized