Sankaško društvo Zagorska dolina je med 6.7. in 7.7.2012 organiziralo že 7. tradicionalno mednarodno tekmovanje v sankanju. Tekmovanje je potekalo na sankaškem poligonu v športnem parku v Kisovcu.

Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz NEMČIJE, HRVAŠKE in 4. slovenskih klubov iz SLOVENIJE. Na štartni listi je bilo 42. Tekmovalcev, ki so se pomerili v disciplini posameznikov in dvojic. Posamezniki so nastopali v osmih kategorijah, dvojice pa v enotni kategoriji.

Tekmovanje je slavnostno otvoril predsednik Sankaške zveze Slovenije g. Sirše. Uradni del tekmovanja se je s svečano podelitvijo in razglasitvijo uradnih rezultatov. Po končanem uradnem delu tekmovanja je bilo organizirano tudi moštveno zabavno tekmovanje, kjer so se ekipe pomerile v kombinaciji sankanja in streljanja z zračno puško. Omenjenega tekmovanja se je udeležilo 7 ekip.

Najhitrejši tekmovalec med vsemi je bil domači tekmovalec, potencijalni kandidat za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Sochiju 2014 Danej Navrboc. Med ženskami je bila prav tako najhitrejša domača tekmovalka Nina Čebin. Od domačih tekmovalcev sta se odlično odrezala tudi Žiga Biruš in Benjamin Omahne, ki sta v svoji kategoriji zasedla najboljši mesti, ter v dvojicah prepričlivo dosegla prvo mesto.

Rezultati uradnega in zabavnega dela tekmovanja:

uradni rezultati 7.pokal ZD 2012 Slovenia

special race 7.pokal ZD 2012 Slovenia