V italijanskem Latschu so pretekli konec tedna potekale 29. Igre mladih v sankanju na naravnih progah (FIL Jugendspiele im Rennrodeln auf Naturbahn). Nastopilo je skupno 104 tekmovalk in tekmovalcev iz 9 držav.

Mladi sankači so bili po spolu razvrščeni v 4 kategorije. Barve Slovenije je, več kot odlično, zastopalo 5 sankačev: Meta Mekina in Ožbej Černe (SAK Jesenice) ter Nika Nemec, Žiga Kralj in Vid Kralj (ŠD Podljubelj).

Žiga  je v svoji konkurenci pometel s sotekmovalci in z naskokom več kot 4 sekunde osvojil 1. mesto. Odličen je bil tudi Vid Kralj, ki je prisankal 2.mesto. Meta je bila 11., Nika 12. in Ožbej 15.

Po večletnih udeležbah brez stopničk, smo zopet dokazali, da lahko konkuriramo tudi močnim sankaškim nacijam (Italija, Avstrija,…), ki imajo veliko boljše pogoje za trening.

Disciplina moški in ženski enosed je tudi  kandidat za uvrstitev v program na naslednjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu 2022, kar si sankanje na naravnih progah glede na zahtevnost, atraktivno in množičnost vsekakor zasluži.

Kategorije: Uncategorized